zondag 14 augustus 2016

QUESADILLA'S MET KABELJAUW

Ideaal om te delen, maar ook een eenvoudig receptje voor een eenpersoonsmaaltijd: quesadilla's. Met dit Mexicaanse gerecht kun je alle kanten op!






Ingrediënten (2 pers.)

4 wraps 
100 gram jonge kaas

Voor de vulling:
200 gram kabeljauw
1 rode ui gesnipperd
0,5 paprika
150 gram maïs 
200 gram tomatenblokjes
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder


Bereidingswijze
De vulling:
Fruit in een ruime pan de rode ui. Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee. Voeg de specerijen toe en bak ook deze even aan. 

Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en breng zachtjes aan de kook.

Snijd intussen de kabeljauw in blokjes en voeg toe aan de pan. Laat het geheel zachtjes pruttelen totdat de kabeljauw gaar is. Voeg dan de maïs toe en verwarm mee.

De quesadilla:
Zet een grote koekenpan op het vuur en laat warm worden. Leg hier een wrap in en bedek met de een beetje kaas, laat smelten en bedek dan met de helft van de vulling. Bedek weer met kaas en dek af met een tweede wrap. 

Laat de quesadilla even bakken en draai dan om. Bak ook aan de andere kant totdat deze goudbruin ziet.

Herhaal dit met de andere twee wraps en de rest van de vulling en de kaas.

Snijd de quesadilla's in punten en serveer met huisgemaakte guacamole


Tips
De vulling kun je helemaal aanpassen naar eigen smaak. Geen visliefhebber? Maak dit recept dan met kip (begin met het bakken kipfiletblokjes). Houd je van lekker pittig? Voeg wat meer chilipoeder toe. 

1 opmerking: